Szójás fokhagymás csirke Chicken adobo

Filippínó konyha 357

Ez az étel a Fülöp-szigeteken olyan, mint nálunk a pörkölt. Készülhet csirkéből, sertésből, szójából vagy vegyesen. Az elkészítési módja is hasonló mint a mi pörköltünknek. A különbség a paprika használatán kívül még annyi, hogy ők a csirkét csonttal együtt vágják apró darabokra, ezért nagyon zavaró, hogy a szaft tele van pici csont darabokkal és ezt köpdösik a földre, meg a tányérjukra.  

Itthon felső csirke combból érdemes készíteni.

Hozzávalók:

  • 8 db csontos felső csirke comb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 ek. barna cukor
  • 8 ek. szója szósz
  • 3 ek. alma ecet
  • 4 ek. olaj
  • 3 dl víz
  • 1 tk. szétmorzsolt egész fekete bors

Az olajat felhevítjük a lábosban és rádobjuk a csirke combokat. Szépen arany barnára pirítjuk minden oldalukat. Ezután mehet bele a fokhagyma, a babér levél, a bors , a cukor. Egy-két percig együtt pirítjuk a dolgokat, majd mehet rá a szója szósz, az ecet és a víz. Ha fel forrt érdemes egy kicsit mérsékelni a lángot és lassan főzni egy fél órát vagy ameddig puha lesz a hús. A szaftja nem lesz olyan sűrű mint a magyar pörkölt, mert nincs benne hagyma. De lehet úgy is csinálni, szerintem úgy még baróbb lesz. A szója szósz elég sós, csak kóstolás után sózd, ha szükséges.

Jó főzőcskézést!

Copyright © 2019-2020 Ázsiába mentünk