Ropogós tofu vízispenóttal, osztrigaszószban Kankong tokwa with oyster sauce

Filippínó konyha 455

Ez egy gyors, könnyű vega étel. Amíg a negyven napos böjttel küzdöttünk, sokszor ettük. Nekem a tofu egy új világot mutatott be.

Mindenképp először meg kell sütni a tofut  bő olajban, ez két módon lehetséges, az egyik, hogy kb 2×2 cm-es kockákra felvágod és így sütögeted addig, míg szép ropogós enyhén arany színű nem lesz. A másik út, hogy egészben teszed a tofut a bő olajba és így sütöd ropogósra. Előbbinél a kis kockák teljesen átsülnek, míg a második lehetőségnél csak kívülről kérgesedik és a belseje puha 

sajt állagú lesz. 

Hozzávalók:

  • 100 g bébi spenót vagy ha spenót időszak van, akkor normál nagy leveles spenót. (vízi spenótot nem lehet nálunk kapni szerintem sehol) 
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk friss chili
  • 4 ek osztriga szósz ( ázsia Bt, vagy Culináris )
  • 300 g  natúr tofu
  • 1 tk kukorica keményítő
  • 2 dl víz
  • 1 ek szezámmag

A tofut már megsütöttük és konyhai törlőre helyeztük, hogy az olaj szépen lecsepegjen róla.

Kevés olajon az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rádobjuk az összevágott chilit is. Egy kicsit pirítjuk, majd mehet bele a fokhagyma és folytathatjuk a pirításukat. Ha szépen megpirultak, de nem égtek meg, akkor mehet bele a négy evőkanál osztriga szósz és 1 dl. víz. Kicsit mérsékeljük a hőforrást. A keményítőt keverjük el a másik dl. hideg vízzel és öntsük rá az alkotásunkra. Remélhetőleg ez egy kicsit besűríti a szószunkat. Ha esetleg nagyon sürű lenne, még mehet rá egy pici víz.

Ha belőttük a szósz állagát, akkor mehet bele a spenót és jól forgassuk át a szósszal, majd dobjuk bele a ropogós tofut is és alaposan keverjük össze. Egy két perc alatt a spenót szépen összeesik. Mehet rá frissen őrölt bors és ha szükséges egy csipet só. 

Tálaláskor a tetejét érdemes szezámmaggal megszórni.  

Jó főzőcskézést! 

Copyright © 2019-2020 Ázsiába mentünk