2. Hogyan tovább?

Fülöp-szigetek,Munka,Pakolás,Készülődés
Telt múlt az idő itthon, de nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy Puerto vissza vár. Hívogat a tenger, a jó idő, a lazaság. Gondoltam, hogy majd ha elhelyezkedem valami jó munkahelyen, akkor majd az eltereli a figyelmemet erről. A gond az volt, hogy a munkaerő piac nem rám várt. Küldözgettem az önéletrajzaimat jobbra-balra, de még […]

Telt múlt az idő itthon, de nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy Puerto vissza vár. Hívogat a tenger, a jó idő, a lazaság.

Gondoltam, hogy majd ha elhelyezkedem valami jó munkahelyen, akkor majd az eltereli a figyelmemet erről. A gond az volt, hogy a munkaerő piac nem rám várt. Küldözgettem az önéletrajzaimat jobbra-balra, de még csak vissza sem szóltak, hogy túlképzett vagyok mindenhova. Unalmamban elkezdtem átnézni a sufnit, és ami eladható volt, azt eladtam, ami meg szemét volt, azt kidobtam. Két konténernyi szemetet tároltam, hogy majd jó lesz valamire. Nem lett jó semmire.  Ami az eladásokból bejött pénz, mindig átváltottam dollárba, hogy ne tudjuk elkölteni.  Általában a kidobott cuccok, másnap rögtön kellettek volna valamire.

A feleségem online dolgozik itthonról, a pakolgatás közben azon elmélkedtem, vajon tudná-e ezt a munkát külföldről végezni? Hosszas kérlelés után, hajlandó volt megkérdezni a cégét, hogy mit szólnának hozzá, ha tipliznénk egy évre?

Arra nem számítottunk, hogy igent mondanak. 

Az iskolákat is felkerestük az ötletünkkel, de ott is azt a választ kaptuk, hogy rendben van. Na jó, talán majd a szüleink azt mondják majd, hogy ne menjünk! De ők is pozitív választ adtak. 

Így lett a hülye ötletemből egy magvalósítható álom.  

Az időpontot úgy alakítottuk, hogy az első félév végén indulunk és a következő iskola év második félévének az elején jövünk haza. 

Még egy bérlőt kellett találnunk, aki kiveszi a házat egy évre. 

Kb. egy évet adtunk magunknak a ház kiürítésére, amire kellett is ennyi idő. Az elmúlt 13 év céges papírjaitól kezdve, Cd lemezek és fölösleges dolgok sorakoztak a rogyadozó polcokon. Hónapokig csak szelektáltuk, mi a fontos és mi nem fontos dolog. 

Ruhákat zsákszámra adtunk oda ismerősöknek, fölösleges, használhatatlan játékok mentek a szemetesbe.

Nagyon nehéz volt az elején elkezdeni kidobálni a múltat.

Aztán szépen lassan belejöttünk és a végén megálljt kellett szabni a selejtezésnek. Ha nem is utaznánk el, akkor is ez egy nagyon jó dolog. Sikerült minden fölösleges és használhatatlan cuccunktól megválni. 

Bár az érdekessége a dolognak, hogy a kerti sufni újra megtelt magától a nyár végére. Mintha termelődne bele a lom.

72. Védőoltások

72. Védőoltások

Trópusi országokba utazóknak ajánlott a különféle védő oltások beadatása. Ezt nehéz eldönteni, hogy kell vagy nem.