Filippínó zöldséges tészta csirkével és rákkal, Pancit

Pancit,Zöldséges,Tészta
Nem létezik olyan kerti parti ahol legalább egy nagy tál Pancit ne lenne az asztalon.  Bármilyen formában készíthető, lehet csirkés, halas, rákos, tofus vagy csak egyszerűen zöldséges. Most egy egyszerű csirkés, rákos variációt készítünk. Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 1 közepes sárgarépa 1/4 fej fejes káposzta 1 csomag újhagyma 1 db kaliforniai paprika  40 dkg csirkemell […]

Nem létezik olyan kerti parti ahol legalább egy nagy tál Pancit ne lenne az asztalon. 

Bármilyen formában készíthető, lehet csirkés, halas, rákos, tofus vagy csak egyszerűen zöldséges.

Most egy egyszerű csirkés, rákos variációt készítünk.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1/4 fej fejes káposzta
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika 
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 8 db garnéla
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag kb. 0,5 kg vermicelli tészta ( kínai üvegtészta)
  • fél liter húsleves alap ( kockából  is tökéletes )
  • 3 ek. szója szósz
  • 1dl olaj
  • bors

Hasonlóan mint a pirított rizsnél, itt is minden alapanyagot előkészítünk kezdés előtt.

A csirkemellet kb. 1×1 cm-es, a vöröshagymát kis kockákra, a többi zöldséget pedig csíkokra vágjuk.

A csirkemellet és a tisztított garnélákat forró olajon lepirítjuk, majd kitesszük egy tányérra pihengetni.

A maradék olajat beleöntjük a wokba és mikor forró az olaj akkor mehet bele a hagyma, egy kis dinsztelés után a fokhagyma és a répa. Az edényt kevergetés közben néha rázogatni is lehet. Az olyan látványos! 

A paprikát az újhagymát és a káposztát is belepakoljuk a wokba és folytatódhat a pirítás. 

Csak egy picit kell, hogy összeessen a zöldség és rögtön önthetjük bele a szóját és a húslevest. Ha elkezd forrni akkor tehetjük bele a tésztát. Gyakori keverés mellett mérsékelt lángon főzzük tovább. A tészta szépen elkezdi majd felszívni a folyadékot és közben megpuhul. 

Egy picit még pirítjuk, megszórjuk egy kis borssal. Sóval nagyon óvatosan, mert a szója és a leves is sós. A végén a csirkét és a rákot is visszatesszük a tésztába és jól összeforgatjuk az egészet.

Tálaláskor friss calamansit adnak hozzá, de ha otthon nincs, akkor lime szeletekkel tálaljuk.

Jó főzőcskézést! 

Filippínó “ Chicken Alfredo pasta”

Filippínó “ Chicken Alfredo pasta”

Minden filippínó rendezvény ugyanolyan elmaradhatatlan eleme ez az étel, mint a “ Pancit “ Gyorsan elkészíthető és bármelyik kis sari-sari store-ban kapható hozzá minden alapanyag konzervben. Úgy általánosságban kijelenthetem, hogy a Fülöp-szigeteken a tejtermékek...

Madártej rolád, Bazo de mercedes

Madártej rolád, Bazo de mercedes

Amikor megláttam ezt a desszertet rögtön tudtam, hogy ez a nekem való édesség. Bár soha sehol nem lehet kapni, nagy ritkán házaknál készít valaki, egyszer sem sikerült vennem. Az oka egészen egyszerű, nagyon kevés filippínó családnak van sütője otthon.  Nekünk...

Sertés sziszig, Pork sisig

Sertés sziszig, Pork sisig

A Filippínók egyik leghíresebb nemzeti étele a sziszig. Eredete az 1730-as évekre nyúlik vissza. Eredetileg zöld papayát vagy guavat apró kockákra vágtak, majd sózták és borsozták, végül fokhagymás ecetes öntettel fogyasztották.  Az évek során azonban ez a recept...