Filippínó “ Chicken Alfredo pasta”

Filippínó konyha 401

Minden filippínó rendezvény ugyanolyan elmaradhatatlan eleme ez az étel, mint a “ Pancit “

Gyorsan elkészíthető és bármelyik kis sari-sari store-ban kapható hozzá minden alapanyag konzervben. Úgy általánosságban kijelenthetem, hogy a Fülöp-szigeteken a tejtermékek előállítása és forgalmazása nem kiemelt ágazat. Ahogy tejből úgy tejszínből is csak dobozos vagy konzerv létezik és az is a Nestlé gyár terméke. De ez nem keseríti el a helyieket, abból főznek amilyük van, ráadásul úgysem ettek még friss alpesi szénával jóllakott tehénből kézzel fejt tejből készült friss tejszínt, így nincs összehasonlítási alapjuk.

Íme a recept:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 50 g vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejszín
  • parmezán sajt
  • 0,5 kg széles metélt vagy spagetti
  • fél csomag friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

Egy nagyobb lábosban tegyél fel vizet melegedni egy kis sóval és pár csepp olajjal. Majd ha forr, akkor mehet bele a tészta.

Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd mehet rá az apróra vágott vöröshagyma, majd ha ez üvegesedni kéz, akkor borítsd rá a 2×2 cm-es kockákra vágott csirkemelleket. Még ne sózd meg! Szépen pirítsd meg a húst és közben add hozzá a fokhagymát amit előzőleg már összeaprítottál kis darabokra.

Gyakori keverés vagy rázogatás mellett süssd amíg a hús szépen megpirul, közben sózd meg. Öntsd fel a tejszínnel, dobd rá az apróra vágott petrezselyem felét és szórj rá parmezán sajtot. Így főzd még pár percet, míg a tejszín egy kicsit besűrűsödik.

Valószínüleg a tészta közben kifőtt, szedd át a tejszínes szószba. KIcsit forgasd össze, ha nem elég szószos, a főző léből tegyél hozzá egy kicsit.

Tálaláskor szórd meg bőségesen parmezán sajttal és a maradék friss petrezselyemmel.

Jó főzőcskézést!

Copyright © 2019-2020 Ázsiába mentünk