41. Baker’s hill avagy a pékek hegye

Fülöp-szigetek,Pék,Napsütés,Csoda
Van egy hely amit a helyiek Baker’s Hill-nek hívnak. Pékek hegye.

Ez egy új része a városnak. Hatalmas villákkal, gyönyörű kilátással a tengerre. A terület egy pékség miatt kapta a nevét.

A pékség mellé a tulaj az évek során több hektárnyi pihenő és játszó parkot hozott létre.

Kicsit olyan, mintha Disney Land és a Warner stúdió megmaradt dolgait ide hordták volna. 

A gyerekeknek nagyon tetszik, a sok figura és játék. A felnőttek pihenhetnek a hatalmas árnyas fák alatt, vagy sétálhatnak a pávák között. Mi is itt töltöttünk egy kis időt tegnap. Puerto hivatalos madara a páva, ezért sok helyen megjelenik.

Sok minden más is van itt még. Lehet Zippline-ozni, amit a Zsófi a gyerekekkel ki is próbáltak. Nagyon klassz dolog, drótkötél pályán csúszol, állomástól állomásig. 

Egy amerikai fickó innen nem messze csinált egy aquaponiás kertet. Csak itt lehet kapni friss fűszer növényt Puertóban.

Rögtön vettem is kaprot, mert szeretnék kovászos uborkát csinálni. 

Úgy gondoltam, hogy elég régóta itt vagyunk már ahhoz, hogy vegyünk egy Duriánt és megkóstoljuk.

Ez egy tüskés nagy gyümölcs. Akkor jó, ha büdös. Nem aratott átütő sikert. Albi rögtön kiköpte, Emil megkóstolta és jelezte, hogy miatta ne vegyünk legközelebb. Mi nem tudtuk eldönteni. Mindenki mondta, hogy nagyon finom, ezért nekünk ízlett. Vagy nem. Nem tudtuk eldönteni. Beraktuk a hűtőbe, hogy majd reggel megkóstoljuk újra. Reggelre olyan szag lett a hűtőbe, mintha beleraktam volna egy rohadó halat. Sajnos ezzel a szaggal együtt, nem voltunk képesek megkóstolni újra ez a gyümölcsöt. Ehhez a feladathoz még ázsiaibbá kell válnunk.

Megint volt áram szünet. Most egy kígyó okozott bonyodalmat! Többekben felmerült a kérdés, hogy hogyan került egy kígyó a nagyfeszűltségü oszlop tetejére. De ez már csak ilyen. Ott lett, mert ott akart lenni.

39. Pride

39. Pride

A szokásos reggeli rutinom közben lettem figyelmes egy helyi reklámra, miszerint szombaton van a meleg büszkeség napja és ennek ürügyén felvonulás lesz a városban.  Otthon voltunk egy jó pár éve a Pride-on, inkább mint néző, nem mint kiállító, de ahogy a gyerekek...

35. A Baywalk

35. A Baywalk

Puertonak is van nagyon helyes tengerparti sétánya. Sok gyerek szaladgál fel és alá, bicikliznek, futók futnak körbe-körbe. Jó dolog csak üldögélni és nézelődni. Vannak éttermek is, meg mindenféle árusok. Sok a tenger gyümölcseit kínáló étterem. Jég ágyon a friss...