A svédek kedvenc szendvicse! 

szendvics,garnéla,tojás,majonéz,svédország
Nemcsak a svédek, de nekem is a kedvenc szendvicsem a garnélás, majonézes tojásos pirítós.

Smygehuk a legközelebbi tengerparti falucska ahol télen is nyitva van egy kis kávézó és itt nyugodtan hódolhatok az amúgy igen drága hobbimnak, rákszendvicset ehetek kávéval.

Ez az amúgy egyszerű kombó több mint 5000 magyar forintba fáj, ezért csak vasárnaponként engedem meg magamnak ezt a luxust.

Ahogy változnak az idők és mindenhol a globalizáció megpróbálja átvenni a hatalmat a helyi kistermelőktől, úgy itt is sajnos már nem a helyi halász alapanyagaiból készítik ezt a remek ételt. 

Inkább mondanám norvégnak az alapanyagokat mint svédnek, de földrajzilag még mindig jobb, mintha Ausztráliából hoznák a hozzávalókat.

Én elég nagy étkűnek tartom magam, de elég nekem egy szendvics egy ebédre, ezért csak egy adagra írom a receptet. 

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • egy szelet fehér kenyér ( ha lehet kovászos )
  • vaj
  • 2 szép levél lollo rosso, vagy romai saláta
  • egy egész 4 perces főtt tojás
  • 1-2 ek. majonéz
  • 4 karika kígyóuborka
  • 125 g tisztított, főtt garnéla
  • friss kapor ( elhagyható )
  • citrom

A kenyeret finoman megvajazzuk és forró serpenyőben mindkét oldalát arany barnára sütjük. Szép ropogós legyen.

Ráfektetjük a saláta leveleket, majd az uborka szeleteket. A főtt tojásból óvatosan karikákat vágunk és ráhelyezzük a szendvicsre. Alaposan megkenjük majonézzel és az egészet megkoronázzuk a garnélával!

Én nagyon szeretem a kaprot, ezért szoktam rá tenni 1-1 szál friss kaprot a tetejére.

A citromból gerezdeket vágunk amit finoman a szendvics tetejére helyezünk, hogy mindenki annyit nyomhasson az ételére amennyit szeretne!

Jó főzőcskézést!

Padlizsán krém  Eggplant cream

Padlizsán krém Eggplant cream

Nagyon szertejük a padlizsán krémet és ahogy én szoktam csinálni, ahhoz majdnem minden kapható a városban, úgyhogy padlizsánkrémet készítünk a helyiek és az mi nagy örömünkre.