9. Triciklivel utazni, maga a kaland

Míg nálunk sokaknak van nagy és erős motorja, addig itt Puertoban nem is látni speed vagy chopper motorokat. Akad egy-egy, de azon vagy nyugdíjas amerikai ül, vagy európai feszít rajta vigyorogva ray-ben napszemüvegben és stíröli a helyi csajokat, akik zavarukban vigyorognak a járda szélén. A nagy átlagnak egy hengeres, négyütemű 250 cm3-es Hondája van, vagy […]

Míg nálunk sokaknak van nagy és erős motorja, addig itt Puertoban nem is látni speed vagy chopper motorokat.

Akad egy-egy, de azon vagy nyugdíjas amerikai ül, vagy európai feszít rajta vigyorogva ray-ben napszemüvegben és stíröli a helyi csajokat, akik zavarukban vigyorognak a járda szélén. A nagy átlagnak egy hengeres, négyütemű 250 cm3-es Hondája van, vagy kis 150 cm3-es robogója. Kicsit úgy mint régen, volt aki lóval járt és volt aki szamáron. 

Már írtam, hogy autót vásárolni nagyon költséges mutatvány, ezért a helyiek a motorjaikból készítenek több személyes oldalkocsis csodákat. Aztán ezek a triciklik lettek a helyi taxik, kiáruszállítók, családi és halas“kocsik”, betonvas szállító és minden amit eltudsz képzelni. Költöztetnek is velük, persze egy szegény családnak belefér az egész élete. 

Szóval fogtunk egy triciklit és bepasziroztuk magunkat és urasan odasercintettem a sofőrünknek, hogy vigyen a Robinson’s Mallba. Ez egy pár éve épült szép és tiszta bevásárló központ. 

Sofőrünk gépészkedett rendesen, mert ellen kell tartani az oldalkocsi húzásának.

Az utazás közben ezt számolgattam.

Van egy alap motor ami kb. 200 kg. Erre rádob egy kasznit 150kg plusz van a sofőr 70kg és Ermék kb. 220kg, plusz egy pár dolog a boltból. Tehát összesen 640kg-mal kűzd az a szerencsétlen motor. Az oldalkocsinak alig vastagabb a kereke, mint egy jobb mountain bike biciklié. 

Nagy kaland ezekkel a triciklikkel utazni, minden szigeten egy kicsit változtatnak a felépítményen. Ilyeneket csak a Fülöp-szigeteken tudsz kipróbálni.

Ráadásul mindezt annyiért, amennyi otthon a taxi alapdíja.

68. Irány a suli!

68. Irány a suli!

Eljött az idő, hogy felkeressük a kiválasztott iskolát és beirassuk a gyerekeket. Izgalmas feladat lesz nekik a beilleszkedés!

67. Irány az Underground River!

67. Irány az Underground River!

A világörökség részét képző földalatti folyó egy nagyon különleges hely! Itt találkozik a tenger és a barlang kristály tiszta vize!