8. Első nap a szigeten

Fülöp-szigetek,Vásárlás,Itt,Vagyunk
Amúgy a ház nem volt olyan lepattant mint gondoltam. Minkét szobában volt klíma, volt tv a nappaliban, persze adás nélkül meg szép kis konyha több ezer hangyával. A fürdőben normális méretű wc és meleg vízes zuhany.  Megérkeztünk az új életünkbe.  Kakasszóra keltünk, mint utólag kiderült azért, mert egy harci kakas telep mellett van a házunk, […]

Amúgy a ház nem volt olyan lepattant mint gondoltam. Minkét szobában volt klíma, volt tv a nappaliban, persze adás nélkül meg szép kis konyha több ezer hangyával. A fürdőben normális méretű wc és meleg vízes zuhany. 

Megérkeztünk az új életünkbe. 

Kakasszóra keltünk, mint utólag kiderült azért, mert egy harci kakas telep mellett van a házunk, de hát ez új életünk első napja itt Puerto Princesában, akár még romantikusnak is mondhatnám. 

A kertben lakott még egy család egy 3×3 -as bambusz kunyhóban, de ők nem zavartak sok vizet, egész nap csak tv-t néztek. Néha a fickó elment egy hatalmas bozót vágó késsel valahova és hozott maguknak egy tonna banánt.

Elégedetten üldögéltünk a konyhácskánkban és néztük egymást meg a szorgalmasan dolgozó hangya kolóniát. Itt vagyunk, 14000 km-re az otthonunktól, a legközelebbi szomszédunk egy bennszülött fogatlan fickó, aki bárgyún mosolyog egész nap, kezében egy machete-val. 

Hogyan tovább? 

A legközelebbi bolt 4 km-re van és mi egy föld út legvégén vagyunk, ahonnan a segély kiáltásunkat sem hallja meg senki. Hát így üldögéltünk étlen-szomjan egészen sokáig, míg már olyan éhesek nem lettünk, hogy egy életünk egy halálunk, de felkerekedünk és a kóbór kutyák meg a harci kakasok között elmentünk a főútig, ahol leintettem egy triciklit, ami elvitt minket a bevásárló központba. Ott végre újra éreztük a civilizáció adta gyönyöröket. Kicsit fellélegeztünk, mindenki megnyugodott .

Mindent megvettünk, amire nem volt szükségünk és mindenből természetesen a nagy kiszerelést, hiszen úgyis itt vagyunk nagyon hosszú ideig, majd elfogy. 

Két nap múlva ki is dobtunk mindent, mert a són kívűl mindenben táncot jártak a hangyák és a csótányok.  

72. Védőoltások

72. Védőoltások

Trópusi országokba utazóknak ajánlott a különféle védő oltások beadatása. Ezt nehéz eldönteni, hogy kell vagy nem.