73. Filippinó élet!

Puerto,Princesa,tricikli,közlekedés
Az ázsiai piacokra csak nagyon magas büntető vámmal lehet hozni kocsit.

Malájziában nem is láttunk nagyon európai autót és itt Palawanon is csak egy Merci kisbusz roskadozik a Camellában.

Persze nem lepne meg, ha az nem is Merci lenne, hanem csak valami ismeretlen kocsira rászerelték az emblémát.

A tuk-tukok eleje és hátulja olyan, amilyen autót bontottak éppen a környéken. Nagyon sok Japán kocsi van és rengeteg Ford. Mindenki Forddal jár. Pick-up-okat vesznek, de akkorákat amilyeneket otthon nem látni. Óriási alu felnis, rücskös gumis, műanyag betétes monstrumok. Elől csörlővel meg a tetején mindenféle biz-basszal. 

Találtunk egy üzletet, ahol székeket lehet kapni.

Az irodai széktől elkezdve a REPÜLŐGÉP ülésig mindent. Kettes és hármas széksorok. Ezeket a székeket a platókra szerelik és rögtön ott is lehet utazni. Szék nélkül is utaznak persze, csak így úriasabb.

Gondolom az összes ilyen kocsi hitelből van, a hitelt meg majd visszakérik. Ezzel szemben nem látok régi autókat és motorokat.

Azt mondják, hogy elrohadnak a sós levegő miatt.

Hát nem tudom. Szerintem csak eldugják előlem. 

Lassan de biztosan jön az esős évszak. Minden nap egy picit esik az eső, ami elviselhetővé teszi a meleget.

Nagyon érdekes, hogy a strand is szépen lassan megtelik élettel. Egész nap felhős az ég, nem süt a nap. Persze így is leégtem. Lementünk a strandra esőben, gondoltuk csak mi vagyunk ilyen hülyék, hogy ebben a szar időben fürdünk. Kérem szépen nem volt hely a parkolóban. Ennyi embert itt meg nem láttam itt. Röplabdáztak, kenuztak, snorkereztek ettek ittak, jól mulattak. 

Nekem olyan érzésem van néha, mintha újra a Balatonon lennénk 1985-ben. Mindenki hatalmas hűtő táskákkal érkezik, benne mindenféle kaja, meg dinnye és a pasiknak Tanduay rum. Csak az íze miatt. Sőt, még hoszteszek is sétálnak az esőben, hogy ha kifogysz a rumból, náluk vehetsz. 

Aztán amikor vége az evés-ivásnak, mindenki ruhástól bemegy a vízbe. Hosszú szárú farmer, meg póló. Ez nekem nagyon furcsa. Engem egy kicsit zavar, hogy minden nyílásomba belemegy a homok, de rajtam csak egy kis fürdőbugyika van . De őket nem zavarja semmi. Sem a homok kis smirglizése a comb belső oldalán, sem a párezer darab légy, ami ha van rajtad egy karcolás akkor rögtön eszegetik a varrt, a szúnyogok a fülednél, vagy az undorító medúzák amik akkorák mint egy gyerek fej. Ja, meg a homoklegyek. Bár most, hogy ezt leírtam, rájöttem, hogy lehet, emiatt vannak hosszú ruhában a vízben? Hmmm…

Megvédi őket a naptól, mert az a penge aki fehér. Meg aki kövér, meg szakállas.

Ejnye no!

Egy hely ahol lehetek dobogós!

72. Védőoltások

72. Védőoltások

Trópusi országokba utazóknak ajánlott a különféle védő oltások beadatása. Ezt nehéz eldönteni, hogy kell vagy nem.