54. Coron

Mindennapok 18

Coronra eljutni a legegyszerűbben El Nido kikötőjéből induló gyors komppal lehetséges.

Közvetlenül a város mellől indul és kb 4 óra alatt teszi meg a tengeri utat. A hajó zárt kabinos és a széksorok úgy helyezkednek el benne mint a repülőkön.  

Hajnalban indult a járatunk, kisebb tétovázás után sikerült érvényesíteni a jegyünket egy kemping asztalnál ülő fickónál, aki miután lepecsételte a jegyet mondta, hogy álljunk be a sorba, ami többnyire külföldi turistákból állt.

Mindenkinek a lába elé kellett tennie a csomagjait és várakozni. Kisvártatva megérkezett egy katonai egyenruhát viselő fickó egy kutyával és vezényszóra a kutya elkezdte végig szagolgatni a csomagokat, robbanószereket és kábítószert kerestetve. 

Apró közjáték volt, hogy a kutya egy idő után inkább játszani akart volna mint dolgozni.

A hajó út igazán izgalmas ez első órában, de egy idő után kellemetlen és hosszadalmas egy zárt kabinba bezárva. Nem tudom van-e a hajónak olyan része ahová ki lehetne menni levegőzni, de szerintem nincs. Olyasmi hajó mint a szárnyas nálunk a Dunán.

Coronra érkezve az első érdekesség, hogy a triciklik felépítménye másmilyen mint Palawanon. 

Míg Puertoban az oldalkocsiban van 2×2 hely egymással szemben, itt a vezető mögött van kialakítva az utastér.

Egy helyes kis hotelben béreltünk szobát. A filippínó viszonyokhoz képest szép és takaros. A zuhanyzó egyben a wc-vel és ahogy ücsörögsz a budin rögtön fogat is tudsz mosni a csapban.

Coronon azon kívül, hogy eszel-iszol nem nagyon van mit csinálni. 

Indulnak island hopping túrák a korall zátonyokhoz illetve több napos búvár túrákra tud jelentkezni az annak akinek van búvár cucca. Sok háborús jármű van a víz alatt ami 80 éve ott pihen a hullám sírban. 

Bérelhetünk robogót és körbemotoroztuk a szigetet. Jó kaland mert csak az első 5 km-en van aszfalt út, utána köves, földes, dzsungeles. A várostól nem messze található egy melegvizes forrás amely sós vizű és igazán kellemes időtöltés. Pontosan nem tudom megmondani a víz hőfokát, de szinte égetően forró. A tenger alól tör fel egy hőforrás így sós a forrásvíz.

Pár napot terveztünk, hogy a szigeten töltünk, de mikor kimentünk a komphoz, hogy megyünk vissza Puertoba, akkor láttuk, hogy Trópusi vihar miatt törölték a járatot határozatlan időre. 

Így ragadtunk még három napot Coronon és fedeztük fel minden egyes zegét zugát.

Sejtettem, hogy mikor végre indulni fog a komp akkor az elmúlt három nap a szigeten ragadt összes turistája is ott lesz a hajó mellett. Nem néztek csomagokat, meg nem volt kutyás bemutató. Mindenkit bezsúfoltak a zárt kabinba. Az összes közlekedőbe pedig a plusz csomagokat rakták.

Végig azon imádkoztunk nehogy valami történjen, mert tuti meghalunk.

Hagyj üzenetet

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2019-2020 Ázsiába mentünk