49. Kuyba Almoneca meditációs kert

Fülöp szigetek, Nyugalom, Relaxáció
A marketing mint fogalom vagy szakma itt ismeretlen.

Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a legjobb helyeket is úgy elrejtsék, hogy ne lehessen őket megtalálni. Ez történt azzal a hellyel Kuyba Almoneca – val is, amit ha Balázs nem mond nekünk, sosem találjuk meg. 

A történet ott kezdődik, hogy adott volt egy filippínó család, akik pincét akartak ásni.

Ástak is szorgalmasan, majd egyszer csak beszakadt alattuk a föld és kiderült, hogy egy hatalmas kiterjedésű cseppkő barlang rendszer van a házuk alatt. Az évek során létrehoztak egy gyönyörű meditációs kertet. Saját forrás vizük van, halk zene szól és mindenki meditál vagy olvas valamit. Addig amíg mi megérkezünk! Onnantól nincs meditáció, csak a szokásos megértő mosolygás. Mert ha van három hintaágy, akkor valamiért mindkettő gyerekünk ugyanabba akar feküdni. Ha az egyik kitalálja, hogy elmegy kavicsokon gyalogolni ( Kneipp ) a másik is tuti azt akarja és elkezdik lökdösni egymást. Szóval alig várják, hogy megérkezzünk. Az első alkalommal vezetett túra van a cseppkő barlangban.

Megnéztük Krisztus arcát, gyermeket szoptató Szűz Máriát vagy egy angyalt.

Van a világon olyan szakma, hogy cseppkő formációnak nevet kitaláló? Ki lát bele egy földől 40 cm-re kiálló kőbe olyat, hogy Krisztus éppen csinál valamit valakivel. A túrához adnak védő sisakot, mert egyes helyeken guggolva lehet csak átjutni a réseken. Be is vertem a sisakomat rendszeresen mindenhova. A túra utolsó szakaszán egy nagy csarnokba érkezünk, ahol két forrásvízzel teli medencét alakítottak ki a felfrissülésre vágyóknak. Isteni dolog végre friss, hideg édesvízben lubickolni. Egész nap bent vagyunk a barlangban és pancsolunk. Vannak aggasztó dolgok a medencék körül, mint például olyan vezetékek amelyek valaha lámpában végződtek, de már nincs meg a hozzá tartozó fényforrás, bár amihez tartozik izzó az is kicsit elöregedett már a párás levegőben. Szerencsénkre alig-alig használják ezeket a medencéket a helyiek, mert nekik nagyon hideg a víz. Amíg én a gyerekekkel küzdök a barlangban, addig Zsófi kényelmesen áztatja a lábát a fish spa-ban. Persze mi is felmegyünk lábat lógatni alkalmanként. Ilyenkor kialakul egy harc, hogy kinek a lábán van több hal.

Esetenként Albert belefekszik a medencébe, hogy az egész testét rágják a halak.

Általában abban a helyes uv zöld felsőmben fürdök, hogy ne sokkoljam a helyieket. De itt úgy döntöttem, hogy a hely és az idő is adott, hogy eldobjam a felsőm. Lett is nagy érdeklődés irántam rögtön. Nem értem miért vagyok ennyire helyi látványosság, talán azt hiszik, hogy én vagyok a szakállas nő? Mindenki lefotóz, meg engem néz. Persze hozzá teszem, nagyon élvezem, hogy minden nő stíről. Nem véletlenül dolgozom olyan kitartóan, hogy ilyen testem legyen!  Miután megszokták már a majdnem tökéletes gömbre formázott felső testemet, nyugodtan járkálhatok csak fürdő gatyában. Persze nem fecskében. 

A kert egy másik sarkában helyes kis étterem részt rendeztek be, hatalmas trópusi fából készült asztalokkal és a gyarmati időket idéző faragott belső enteriőrrel.

Az étlap egyszerű és annak a fele sem elérhető. Az egyszerűség kedvéért általában tonhalas tekercset eszünk rizzsel ami akkora adag rizs (kb. 50 dkg), így abból elég egy adag négyünknek. 

Az egyik sarokban a tulaj berendezett egy sapka gyűjteményt, ahol az általa meglátogatott országok címeres fejfedői találhatóak. Nagy meglepetésünkre ott sorakozott a polcon a “ HUNGARY “ feliratos is.

Facebook/Kuyba Almoneca Meditation Garden

59. Thaipusam fesztivál Kuala Lumpurban

59. Thaipusam fesztivál Kuala Lumpurban

Malájziában csak pár napot pihentünk az unoka tesómnál. Jó ötlet volt megállni egy kicsit és szoktatni magunkat Ázsiához. Bár Kuala Lumpur inkább európai mint ázsiai. Szerintem.

54. Coron

54. Coron

Coronra eljutni a legegyszerűbben El Nido kikötőjéből induló gyors komppal lehetséges.