37. Mindennapi küzdelmek

Fülöp-szigetek,Áram,Világítás
Vannak dolgok amiket nem lehet megszokni. Azt hiszed, hogy megszoktad már, de mindig beigazolódik, hogy nem. Pl. ha reggel álmosan lebotorkálsz a konyha/nappaliba, hogy elkészítsd a  kávéd és közben az egyik gyereked a hátad mögött besurran pössenteni a wc-be és ahogy tanítottad születése óta, lehúzza a wc-t maga után, még a bajszod alatt el is […]

Vannak dolgok amiket nem lehet megszokni. Azt hiszed, hogy megszoktad már, de mindig beigazolódik, hogy nem.

Pl. ha reggel álmosan lebotorkálsz a konyha/nappaliba, hogy elkészítsd a  kávéd és közben az egyik gyereked a hátad mögött besurran pössenteni a wc-be és ahogy tanítottad születése óta, lehúzza a wc-t maga után, még a bajszod alatt el is mosolyodsz, hogy hát igen, micsoda szülői nevelés.

Majd álmosan beülsz a trónodra, ahol te vagy a főnök és megalkotod életed fő művét, és már csak egy simítás van hátra, mikor tapasztalod, hagy a Palawan Water District elzárta a városban a vizet, csak elfelejtett szólni és a kölyköd lehúzta az utolsó tartály vizet a kis pisikéjéhez. Mert olyan szófogadó! Akkor ott ülsz összeomolva, bár a sikert érzed az orrodban és szerencsés is vagy mert elsőnek érkeztél a szent helyre, de szomorúan kikiabálsz a többieknek, hogy ők bukták a ma reggeli dolgaikat. Ezután szerzel egy hordót és felkészülsz, hogy mostantól 50l vizet tárolsz a tusolóban, arra az esetre ha újra vízszünet lesz!

Mikor mindezzel kész vagy, akkor nem víz szünet lesz, hanem áram! 1 órás, 5 órás vagy 7, ahogy alakul.

Ilyenkor általában 25-30% -on van az összes kütyünk, emiatt hamar teljes sötétségbe burkolózik az amúgy rendkívül kicsi és egyben meleg házikónk. Ha esetleg van víz és villany akkor a tv adás megy el, pont akkor amikor a végkifejlet van a krimiben. Vagy a gáz fogy el főzés közben.

De hát mit lehet csinálni ilyenkor teljes sötétségben?

Tudom, mindenkinek van ötlete és a filippinók csinálják is, de hát én nem akarok minden este rumot inni!

60. poszt!

60. poszt!

Eltelt az első hatvan nap. Megismertük Palawant, bebarangoltuk Puerto Princesa összes kis és nagyobb utcáját és felfedeztünk rengeteg helyi kis éttermet.