37. Mindennapi küzdelmek

Fülöp-szigetek,Áram,Világítás
Vannak dolgok amiket nem lehet megszokni. Azt hiszed, hogy megszoktad már, de mindig beigazolódik, hogy nem. Pl. ha reggel álmosan lebotorkálsz a konyha/nappaliba, hogy elkészítsd a  kávéd és közben az egyik gyereked a hátad mögött besurran pössenteni a wc-be és ahogy tanítottad születése óta, lehúzza a wc-t maga után, még a bajszod alatt el is […]

Vannak dolgok amiket nem lehet megszokni. Azt hiszed, hogy megszoktad már, de mindig beigazolódik, hogy nem.

Pl. ha reggel álmosan lebotorkálsz a konyha/nappaliba, hogy elkészítsd a  kávéd és közben az egyik gyereked a hátad mögött besurran pössenteni a wc-be és ahogy tanítottad születése óta, lehúzza a wc-t maga után, még a bajszod alatt el is mosolyodsz, hogy hát igen, micsoda szülői nevelés.

Majd álmosan beülsz a trónodra, ahol te vagy a főnök és megalkotod életed fő művét, és már csak egy simítás van hátra, mikor tapasztalod, hagy a Palawan Water District elzárta a városban a vizet, csak elfelejtett szólni és a kölyköd lehúzta az utolsó tartály vizet a kis pisikéjéhez. Mert olyan szófogadó! Akkor ott ülsz összeomolva, bár a sikert érzed az orrodban és szerencsés is vagy mert elsőnek érkeztél a szent helyre, de szomorúan kikiabálsz a többieknek, hogy ők bukták a ma reggeli dolgaikat. Ezután szerzel egy hordót és felkészülsz, hogy mostantól 50l vizet tárolsz a tusolóban, arra az esetre ha újra vízszünet lesz!

Mikor mindezzel kész vagy, akkor nem víz szünet lesz, hanem áram! 1 órás, 5 órás vagy 7, ahogy alakul.

Ilyenkor általában 25-30% -on van az összes kütyünk, emiatt hamar teljes sötétségbe burkolózik az amúgy rendkívül kicsi és egyben meleg házikónk. Ha esetleg van víz és villany akkor a tv adás megy el, pont akkor amikor a végkifejlet van a krimiben. Vagy a gáz fogy el főzés közben.

De hát mit lehet csinálni ilyenkor teljes sötétségben?

Tudom, mindenkinek van ötlete és a filippinók csinálják is, de hát én nem akarok minden este rumot inni!

72. Védőoltások

72. Védőoltások

Trópusi országokba utazóknak ajánlott a különféle védő oltások beadatása. Ezt nehéz eldönteni, hogy kell vagy nem.