34. Fontos tudnivalók, ha gyerekkel utazol

Fülöp-szigetek,Repülő,Qatar
Úgy szerveztük ide az utunkat, hogy beiktattunk egy hosszabb pihenőt Kuala Lumpurban.  Malájzia fővárosa Ázsia központi légikikötője, innen különböző fapados légitársaságokkal egyszerűen és olcsón lehet tovább repülni. A pihenőnek két fontos oka volt. Egyrészről a gyerekek miatt, másrészről ott lakik az unokatesóm és legalább bandáztunk egy kicsit.  Hosszú az út KL-ig. Doháig öt és fél […]

Úgy szerveztük ide az utunkat, hogy beiktattunk egy hosszabb pihenőt Kuala Lumpurban. 

Malájzia fővárosa Ázsia központi légikikötője, innen különböző fapados légitársaságokkal egyszerűen és olcsón lehet tovább repülni. A pihenőnek két fontos oka volt. Egyrészről a gyerekek miatt, másrészről ott lakik az unokatesóm és legalább bandáztunk egy kicsit. 

Hosszú az út KL-ig. Doháig öt és fél óra és utána még kilenc Kualal Lumpúrig. Otthon sok mindent átbeszéltünk és elpróbáltunk. 

Átbeszéltük, hogy ki hova ül a repülőn, hogy hogyan kell viselkedni, ki kivel megy pisilni stb..

Ez addig rendben működött, ameddig kiértünk a reptérre. Három bőrönd, négy hátizsák. A terminál előtt már elkezdődött a “ki, melyik bőröndöt tolja” harc.

A sorbanállásnál a melyik szülő kit szeret jobban játék. Ez persze mindig sértődéssel ér véget.

A váróban Albinak háromszor kellett pisilni az izgatottságtól. Mind a kettő olyan szomjas lett, hogy azonnal vegyünk üdítőt nekik különben szomjan halnak. Persze, ha csak víz van, akkor mindegy.
A repülőn mindenki ablak mellett szeretett volna ülni. Ez nem jött össze, így összeverekedtek a székek között, végül Zsófi ült középen. Szerencsére üres volt a gép hátulja, így Albival átültünk és ő is ablak mellé került.  Onnantól kezdve kétszer nézett ki, mert vagy aludt vagy filmet nézet. Amint a gép megmozdult, az összes magával hozott plüss játékát kipakolta, hogy biztonságban legyen.

Kis maci, nagy maci, kutyus, boci, pokrócok és a tablet, fülhallgató. A Qatarnál külön lehet a gyerekeknek menüt kérni.

Leszállás után ezeket mind vissza kell tenni a hátizsákba.

Viszont a táska egy méretet minden leszálláskor összement, mert a végén egy rakás plüsst cipeltünk a kezünkben.

Dohában a reptéren szomjúság és éhség roham tört rájuk,  azonnal pizza szelet óriás üdítővel, majd  utána állandó wc keresés.
Az útlevél ellenőrzésnél az volt a terv, hogy felnőtt, gyerek, gyerek, felnőtt sorrendet tartjuk. Ez sem sikerült. Ekkor már Zsófi sem tartotta a megbeszélt alakzatot, mi Emillel lemaradtunk és szólni sem tudtunk, mert elrohant egy ismeretlen helyre.

Utána azzal védekezett, hogy egy belső hang mondta neki, hogy hagyjon minket ott a vámon. ( állítólag a bőröndökért rohant. Reménykedtem, hogy ellopják valamelyik bőröndünket, mert volt benne 30db bőrkabát Tarvisióbóll, Herendi étkészlet, mindenféle arany tárgy.)

A nagy repülőn Albi elaludt a vacsora előtt, így reggel nagyon éhes volt. Plüsök ki- és bepakol újra és újra. Sorolhatnám tovább. Várakozás, bőrönd cipelés ,taxi .


Az utolsó repülő úton, ami Manila és Puerto között a szigetre hoz, Albi kért egy teát. Egy sima forró teát 1000Ft ért.

Sosem, de sosem teázik. Ez a tea olyan forró volt, mintha a hajtóműből jött volna a víz rögtön. Még a poharat sem tudta megfogni és mi egy emberként aggódtunk, hogy nehogy magára öntse. Semmi baj, vettünk egy hideg ásványvizet még 1000Ft ért, hogy lehűtsük. Mindezt, mire lezongoráztuk, és lett egy iható teánk, megkezdtük a leszállást, úgyhogy szóltak, hogy elviszik vagy igyuk meg.  Húzóra megittuk.
De már itt vagyunk, a táskák kipakolva, a plüssök az ágyikóban, mindenki megnyugodott.

59. Thaipusam fesztivál Kuala Lumpurban

59. Thaipusam fesztivál Kuala Lumpurban

Malájziában csak pár napot pihentünk az unoka tesómnál. Jó ötlet volt megállni egy kicsit és szoktatni magunkat Ázsiához. Bár Kuala Lumpur inkább európai mint ázsiai. Szerintem.

54. Coron

54. Coron

Coronra eljutni a legegyszerűbben El Nido kikötőjéből induló gyors komppal lehetséges.