3. Első napom a műhelyben

Péksütemény,fattobene
Pénteken rögtön fejest ugrottam a munka testet és szellemet erősítő világába.

A tervem az volt, hogy a fokozatosság elvét követve, minden nap csak egy kicsivel jobban erőltetem meg magam, így egy pár nap alatt kellemesen beleszokom a pékek, amúgy elég kemény életébe.

Nos a tervezet fejes ugrás helyett a hatalmas hasassal sikerült belecsapódnom a munka vízzel teli medencéjébe. 

Reggel 4 kor kezdtük el a feladatok sorát, ami majd három órával volt hamarabb a tervezett kelésemnél, de hát ki korán kel aranyat lel! Valóban gyönyörű volt a napfelkeltét nézni egy csésze gőzölgő kávéval a kezemben és érezni a friss sülő pékáruk ellenállhatatlan illatát.

Mondjuk ezek után következett a nap azon szakasza amikor bemutattam volna a szaktudásomat újdonsült munkaadómnak. 

Az egész napom azzal telt, hogy a csetlő-botló mozdulataimat valami erőteljes határozottsággal ellensúlyozzam.

Egy tojás szétválasztása, – amit biztos, hogy több ezerszer megcsináltam már – olyan szakmai kihívást jelentett, hogy az első kettőt egyszerűen a tenyeremben összetörtem.

Aztán következtek az anyaghányadok kiszámolása. Olyan egyszerű feladatok, mint az 1 kg liszt felszorzása 2,5-tel is komoly számítási akadályokba ütközött. 

Miután még a munka nagy részével nem végeztünk este 8-kor, de már fájt a hátam és a derekam, így elnézést kértem meghalni és este 22-kor elmentem az ágyikómba.

Talán jó is volt ez a mélyvíz, mert bár az éjszakát fájdalomtól gyötörve, de a fáradságtól szinte eszméletlenül töltöttem, a következő napokra már felkészülten és napról-napra edzettebben tudtam megjelenni.

2. Búcsú a szeretteimtől!

2. Búcsú a szeretteimtől!

Mindig úgy képzeltem a búcsúzást, mint mikor Bogart és Bergmann búcsúzik a reptéren egymástól a Casablanca című filmben.

1. Következő állomás: Svédország

1. Következő állomás: Svédország

Miután elhagytuk Kuala Lumpurt és a repülőnk vészesen közeledett a Liszt Ferenc reptérhez, azon tanakodtunk, hogy milyen klassz új dolgokkal fogjuk tölteni a kalandokban bővelkedő új életünket.