21. Krokodil farm

Palawan,Állat,Farm
Puerto kevéske látnivalói között talán az egyik legjobb a krokodil és állat farm. A szigeten élnek sós vízi krokodilok szép számmal, rendszeresen vannak a hírekben krokodil támadásokról beszámolók. Elsősorban a sziget déli részén Batarazza-nál. Ez a rész még annyira érintetlen és pár éve még olyan veszélyes volt, hogy sem katolikus helyiek sem pedig turisták nem […]

Puerto kevéske látnivalói között talán az egyik legjobb a krokodil és állat farm.

A szigeten élnek sós vízi krokodilok szép számmal, rendszeresen vannak a hírekben krokodil támadásokról beszámolók. Elsősorban a sziget déli részén Batarazza-nál. Ez a rész még annyira érintetlen és pár éve még olyan veszélyes volt, hogy sem katolikus helyiek sem pedig turisták nem látogatták. 

A parkba a belépőjegy nem túl drága és vezetett túra vezetés van. Rögtön a bejáratnál egy vitrinben látható a sziget valaha élt legnagyobb krokodiljának csontváza, a falon meg a bőre. 

A hossza több mint 4 méter. Azt rebesgetik, hogy ez a krokodil soha senkit nem bántott, egyszerűen csak megöregedett és elpusztult. Miért ne hinném el ezt a történet. Bár csak pár éve tilos kutyát enni és egy falunyi ember rohan a főúton botokkal, ha meglátnak egy nagyobb varánuszt. Gondolom ez a krokodil elbújt egy fa mögé és sosem találkozott enyhén ittas helyiekkel.   

A túra további részében mutatnak kis és nagy krokodilokat.

A városban egy két helyen nagyon finom krokodil sisiget lehet enni, de esküdnek, hogy nem a farmról van a hús. 

A hüllőket elhagyva vége is a vezetett programnak, innentől csavaroghatsz az ősfás állatkertben. Szép virágok és fák között bóklászva megtalálhatod a sziget őshonos állatvilágát ketrecbe zárva.  Szegény sorsú állatok fekszenek mindenféle fákon és várják, hogy egyszer talán a jobb élet reményében egy aktivista kiengedi őket. Cibet macskától kezdve a majmokon át, van minden.

A cibet kávé egy jelentős részét a Fülöp-szigeteken készítik és az ára egy jobb minőségű otthoni kávé árával vetekszik. Aztán ahogy elindul a gazdag világ felé, úgy lesz egyre drágább, míg végűl egy csésze cibet presszó kávé csak a kiváltságos felső tízezer sznob magamutogató hobbija lesz. 

Úgyhogy rögtön vettünk is, hogy majd otthon mehessen a menözés. 

39. Pride

39. Pride

A szokásos reggeli rutinom közben lettem figyelmes egy helyi reklámra, miszerint szombaton van a meleg büszkeség napja és ennek ürügyén felvonulás lesz a városban.  Otthon voltunk egy jó pár éve a Pride-on, inkább mint néző, nem mint kiállító, de ahogy a gyerekek...