19. Kedvenc gyümölcseink

Fülöp-szigetek,Kókusz,Banán
Megjött a szúnyogháló!!! Minden ablakra felszerelték, de a egy üveg sem lett megmosva, így az összes ablak koszos maradt. Rájöttem, hogy a  falakon lévő fekete csíkok nem csiga szar, hanem gekkó ürülék. Ez annyiból megnyugtatott, hogy nem csigákkal lakunk együtt. Már Magyarországról bejelentkeztem helyi puertói csoportokba, hogy előre tudakozódjak a városi dolgokról. Vannak autós csoportok, […]

Megjött a szúnyogháló!!! Minden ablakra felszerelték, de a egy üveg sem lett megmosva, így az összes ablak koszos maradt.

Rájöttem, hogy a  falakon lévő fekete csíkok nem csiga szar, hanem gekkó ürülék. Ez annyiból megnyugtatott, hogy nem csigákkal lakunk együtt. Már Magyarországról bejelentkeztem helyi puertói csoportokba, hogy előre tudakozódjak a városi dolgokról. Vannak autós csoportok, motoros, ingatlan, étel stb.

A tripadisor segítségével jobbnál jobb éttermeket fedezünk fel most, hogy még nem eszünk húst, szuper vegetáriánus étteremre bukkantunk.

Annyira olcsó, hogy nem tudunk annyi ételt rendelni, hogy négyen elérjük az 1000PHP-t.

Most van szezonja a Longszat avagy sárkányszem gyümölcsnek. Érdekes kis gyümölcs. Olyan mint a licsi. Kemény külső héj, belül kocsonyás állag, baromi keserű maggal. Úgy döntöttünk nem esszük meg ezentúl a magot. Sok trópusi gyümölcsnek kocsonyás a termése.

Ha már a piacon voltunk, vettünk Mangosztán avagy király gümölcsöt. Ez is hasonló az elöző gyümölcshöz. Talán kicsit édesebb a gyümölcshús, de nehéz a magról leszopogatni.
Ananász ültetvények vannak a városon kívűl. Sokáig azt hittem az ananász fán nő, de itt közelről láthattuk, hogy a növény a földön van és a közepéből nő ki a gyümölcs.

Banán és kókusz korlátlan mennyiségben mindenhol, de olyan finom banán amilyen otthon nincs. Az a neve, hogy lady finger.

Olyan picike, mint egy női ujj. Édeskés, citromos aromás. Kókuszból a fiatal kókusz a legfinomabb. Sok kókusz víz van benne és a húsa lágy puha. Bambusz szívószállal szoktuk iszogatni a parton és ha kiürült, akkor ketté vágják és a zöld külső héjból kanyarítanak egy kis darabot, ami tökéletes kanál a kókuszhús kikanalazásához. Személy szerint inkább sört szoktam inni, mert bár nagyon egészséges a kókusz, sokszor belefutok, hogy igénybe kell vennem a parti wc-t, ami nem olyan hangulatos. 

A vízmelegítő is megérkezett, már forró vízben tudtunk zuhanyozni este.