18. Centrum áruház Palawanon

Gitár,Palawan,Bevásárló
Ahogy telik-múlik az idő egyre jobban megismerjük a városunkat. A kis utcákat, meg a nagyobb sugár utakat. A kis utcákban nincs semmi érdekes, nem is megyünk be. Majdnem minden nap megyünk bevásárolni, de ez egy jó program arra, hogy további felfedezéseket tegyünk. Elég sok áruház van, hasonlítanak az otthoni centrum áruházhoz, vagy a westendhez. A […]

Ahogy telik-múlik az idő egyre jobban megismerjük a városunkat. A kis utcákat, meg a nagyobb sugár utakat. A kis utcákban nincs semmi érdekes, nem is megyünk be.

Majdnem minden nap megyünk bevásárolni, de ez egy jó program arra, hogy további felfedezéseket tegyünk. Elég sok áruház van, hasonlítanak az otthoni centrum áruházhoz, vagy a westendhez. A centrum jellegű a kínai áruház, a másikat a leggazdagabb filippínó család építtette egy pár éve. Minden nagyobb szigetre tettek egy SM Store-t. Szép csillogós, klassz boltokkal, mozival, kajáldákkal. A kínaiba meg mindent “is” lehet kapni és egy kicsit olcsóbb. Több szintes áruház, az aljában az élelmiszer, középen a ruházat a legtetején pedig a hangszer és egyéb háztartási cikkek. Ugyanúgy mint nálunk, minden szart lehet itt is kapni és a pénztárnál adnak blokkot.

Az utcán is vannak kis boltok.

A kis boltokban többnyire “kis” kiszerelésű dolgokat lehet kapni és olyanok mint régen nálunk a Trafikok voltak, nem lehet bemenni válogatni, hanem egy ablakon keresztűl kapod meg az árucikket és itt vehetsz egy azaz egy szál cigit, vagy egy adag sampont vagy egy adag mosóport stb..

A helyi szegényebbek ilyen kis üzletekben vásárolnak, mert napi díjas a fizetésük, így csak kevés pénzük van naponta. Állítólag a nagy multik, akik itt is jelen vannak, a 2008-as gazdasági válság hatására vezették be a kis kiszereléseket, mert az embereknek nem volt pénzük egy egész flakon akármit megvenni. Sört és rumot nem árulnak kicsomagolva, de azt hiszem a gazdasági válság inkább csak a samponos céget érintette, mint a piásokat. 

Visszahozták a bojlert, de még mindig nem jó. A szúnyoghálót még várjuk.

Egyik este egy akkora csótány volt az ágyunkban mint a hüvelyk ujjam!

Sosem hallottam még Albit így sikítani. Azt mondja, hogy kevés bogártól undorodik, de amitől nagyon az a csótány. Érdekes, mert még sohasem látott csótányt. A fehér falon szépen sokasodnak az elkent szúnyog nyomok. Lassan aktuálissá válna a szúnyogháló!