15. Kirándulás a Salakot vízeséshez

Palawan,Salakot,Vízesés
Nagyot kirándultunk ma! Összeszedtük a szigeten fellelhető összes magyart, beültünk a kocsiba és irány az ismeretlen. Vasárnap az ittenieknek a pihenő nap. Ilyenkor kareokéznak, isznak meg mindenféle egyéb dolgot csinálnak. Most már azt is megtanultuk, hogy többet vasárnap nem megyünk kirándulni.  A Salakot vízeséshez mentünk ami a belvárostól 40 perc autókázásra van dél felé. A […]

Nagyot kirándultunk ma! Összeszedtük a szigeten fellelhető összes magyart, beültünk a kocsiba és irány az ismeretlen.

Vasárnap az ittenieknek a pihenő nap. Ilyenkor kareokéznak, isznak meg mindenféle egyéb dolgot csinálnak. Most már azt is megtanultuk, hogy többet vasárnap nem megyünk kirándulni. 

A Salakot vízeséshez mentünk ami a belvárostól 40 perc autókázásra van dél felé.

A szigetünk nagy része érintetlen erdő, pár éve még betonozott utak sem voltak. Sok helyem áram sincs, vagy csak napi pár órát.

A vízesés is a dzsungelben van, de valamennyire már kiépült, mert vannak kis kő hidak meg lépcsők az odavezető gyalogösvényen. A bejáratnál érdekes módon fizetni kell 10PHP-t ( 56 Ft ) és szigorúan bevezetik a nevünket egy nagy könyvbe. A vízesés alatti kis tóban olyan halak vannak, amik rágcsálják a lábadat, ez elég furcsa érzés volt. A tó olyan hideg vizű, mint a Balaton itthon augusztusban, ezért a helyiek csak a partról nézték, ahogy csobbanok benne. Maga a megjelenésem is csodálkozása ad okot számukra, a bátorságomról már nem is beszélve. A legbátrabb és legrészegebb fogatlan helyi csatlakozott hozzám a  fürdőzésemben és különböző érdekes kérdéseket tett fel nekem Taglishül. Ha egy oxfordi angol-magyar tanárral  kommunikálnék, akkor sem érteném amit mond, nemhogy egy fogatlan, tök részeg, bennszülött helyi makogását. Ilyenkor mindig bárgyún mosolygok, amitől olyan nagyon szánalmasnak érzem magam, hogy mindentől elmegy a kedvem. Ki is jöttem a vízből és leültem a partra, mint valami hóka Budha.

Kicsit megszáradtunk és tovább álltunk olyan érintetlen tengerpartot keresni, ahol nincsenek részeg helyiek.

Találtunk is gyönyörűbbnél-gyönyörűbbeket. Nagyon érdekes, hogy ahány part, annyi féle homok. Ezeken a partokon sok kagyló volt, másutt meg semmi.

Lassan de biztosan épül az úthálózat, úgyhogy volt olyan szakasz ahol elértük az 50 km/h-t.

39. Pride

39. Pride

A szokásos reggeli rutinom közben lettem figyelmes egy helyi reklámra, miszerint szombaton van a meleg büszkeség napja és ennek ürügyén felvonulás lesz a városban.  Otthon voltunk egy jó pár éve a Pride-on, inkább mint néző, nem mint kiállító, de ahogy a gyerekek...