13. Belaktuk a kis házikónkat

Fülöp-szigetek,Kis,Ház,Kosz,Takarítás
A kicsike kis ház olyan picike, mint a nappalink otthon. Belépsz a nappaliba, ami egyben a konyha és a mosókonyha is és onnan nyílik az aprócska fürdő. A következő lépéssel meg már kint is vagy a házból. Az emeleten két szobácska van, egy-egy francia ággyal és szekrénykével. Az ágy bambuszból készült, a szekrénykék műanyagból. Állítólag, […]

A kicsike kis ház olyan picike, mint a nappalink otthon.

Belépsz a nappaliba, ami egyben a konyha és a mosókonyha is és onnan nyílik az aprócska fürdő. A következő lépéssel meg már kint is vagy a házból. Az emeleten két szobácska van, egy-egy francia ággyal és szekrénykével. Az ágy bambuszból készült, a szekrénykék műanyagból. Állítólag, ha a bambuszt sós vízbe áztatják, akkor nem megy bele később semmilyen bogár. A műanyag szekrényt meg amúgy sem eszi meg semmi.

Mindkét szobában van klíma, de olyan ami a motorral egyben van, úgyhogy elég hangos. 

A helyiek megszállottan rajonganak minden ronda és giccses dologért. A ház összes ablakán rózsaszín nejlon függöny van, az ágyneműk meg helló kitty és rózsa mintásak. Annyit kértem, hogy legalább a hálószobákba vegyenek új sötétítő függönyöket. Olyat sikerült venniük, mint ami nálunk volt divat a lakótelepeken a ’70-80 – as években. Fos barna!

Az első napunk takarítással telt, mert olyan döbbenet kosz volt mindenhol, hogy nem akartunk semmihez odaragadni.

Állítólag egy ausztrál fickó lakott benne előttünk és az nem takarított, csak piált. Mondjuk azt megértem, de a tulajok is kitakaríthattak volna. Azért választottuk ezt a házat ebben a laóparkban, mert van biztonsági szolgálat, medence, kosár pálya, sok gyerek, a házban van wifi router, korlátlan nettel, tv adással és olyan tűzhely amiben van sütő. Ezek otthon nem nagy dolgok, de itt vadászni kell ilyen kéglit! A koszt meg szépen lassan befedi a mi koszunk úgyis. 

Azért nem volt mindennel felszerelve a lakás. Nincs kés, vágódeszka, reszelő meg még pár dolog. A helyi kínai áruházban vettünk meg minden számunkra az életünkhöz nélkülözhetetlen dolgot. 

Olyan érdekes, hogy egy-egy apróság mennyire otthonossá tud tenni valamit.

Otthon van egy rakás só és bors szórónk ami ott van mindig az asztalon, nem érdekes, még csak rá sem nézünk. Itt most vettünk egyet és az asztalunk éke lett.

Vettünk még a kínaiaknál ( mert ott minden van )mindenféle fürdőszoba kiegészítőket. 

Mostunk is végre. 

Itteni viszonylatban tök profi mosógépünk van. Felül töltős keverő tárcsás. A kerti slaggal kell feltölteni és utána a kertbe kell kiengedni a szennyvizet.

Nem melegíti fel a vizet, meg adagolja a mosóport és az öblítőt, viszont van rajta visszaszámláló. 

Végre szereztünk ivó vizet. Minden utcában van egy tiszta ivóvizet árusító üzlet, ott lehet a készleteket feltölteni. Nem kell ásványvizet venni. Minden ásványvíznek keserű az íze. Egy kék színű vizes tartályt kellett vennünk a kínaiaknál, mert csak ezt töltik meg. 

Az előre jelzések szerint kicsi lehűlés várható, 28 fok. Utána végig 29 fok lesz a következő hetekben.

Este meglepetésünkre a kocsit is visszahozták a megjavított fékkel!!!

68. Irány a suli!

68. Irány a suli!

Eljött az idő, hogy felkeressük a kiválasztott iskolát és beirassuk a gyerekeket. Izgalmas feladat lesz nekik a beilleszkedés!

67. Irány az Underground River!

67. Irány az Underground River!

A világörökség részét képző földalatti folyó egy nagyon különleges hely! Itt találkozik a tenger és a barlang kristály tiszta vize!